Парки – легені міст і сіл

2013-11-29

З квітня по жовтень 2013 року Будинком творчості учнів був оголошений районний етап Всеукраїнського конкурсу «Парки – легені міст і сіл», який проводився з метою формування екологічної культури, естетичних цінностей особистості, розширення і поглиблення знань учасників конкурсу з природничих дисциплін, історії, літератури, поліпшення трудового навчання та профорієнтаційної роботи з учнівською молоддю. Парки появились як одні з перших форм охорони природи ще у другій половині ХІХ століття. Своїм бурним розвитком довели, що вони є провідними формами охорони природи. В наш час на планеті функціонує понад 2000 національних парків різних типів. Учня було запропоновано створити проекти парків.

Учасниками проектів розроблено план озеленення з урахуванням дизайну пришкільної території, підібрано посадковий матеріал, складено план та призначено відповідальних за висадку рослин на території міні-скверу. Отже, на території шкіл, сіл, поселень, міст обов’язковим є насадження молодих саджанців, які збагачуватимуть навколишнє середовище киснем, будуть поселенням для птахів, затишним місцем для відпочинку.

Переможцями районного етапу стали – вихованці гуртка «Гіпаніс» (керівник Задвірний О.П.), вихованці гуртка «Світ навколо нас» (керівник Слащова М.В.), вихованці гуртка «Паросток» (керівник Вербицький О.Г.). В обласному етапі І місце посіли вихованці гуртка «Гіпаніс», ІІ місце – вихованці гуртка «Світ навколо нас».

/Files/images/Новый рисунок (24).png

/Files/images/Новый рисунок (25).png

Кiлькiсть переглядiв: 360

Коментарi