Урок любові до природи

2012-11-09

Кожен день і кожен час ми з вами маємо від природи все необхідне для життя: воду, повітря, рослини, природні матеріали. А також пізнаємо прекрасний навколишній світ.

Тварини вражають нас своєю схожістю з людьми. Вони, як і ми, дихають повітрям і гріються на сонечку, турбуються про дітей і здобувають їжу, живуть спільнотою і захищають свій дім.

Люди захоплюються ними і від них вчаться, ними опікуються, їм ставлять пам’ятники, одним словом, люблять, і разом з тим…

Протягом всієї історії Землі тварини вимирали з тих чи інших причин. Одні загинули з розвитку еволюції, інші із-за природних катастроф або зміни клімату. В наш час головною причиною зникнення багатьох видів тварин стала людська діяльність: охота і колекціювання, знищення природних місць проживання і забруднення навколишнього середовища.

Саме темі «Земля – наш спільний дім» (охорона тварин; збереження тварин, що занесені до Червоної книги України) було присвячено районний конкурс екологічних агітбригад, який проходив у рамках Всеукраїнського конкурсу колективів екологічної просвіти загальноосвітніх та позашкільних навчальних закладів, з метою активізації учнівської молоді в природоохоронній роботі та екологічному русі, виявлення і поширення нетрадиційних форм роботи з набуття знань і досвіду розв’язання екологічних проблем.

У конкурсі взяли участь учнівські колективи загальноосвітніх шкіл І-ІІІ ступенів: Ольшанської, Криничанської, Зеленоярської, Кривобалківської, Степівської, Кир’яківської, Кіровської, Комсомольської, Іванівської, Веснянської та учнівські колективи загальноосвітніх шкіл І-ІІ ступенів: Петровосолониської та Новоандріївської.

Журі конкурсу зазначило, що значно виріс рівень написання сценаріїв в яких висвітлювалась актуальність екологічних проблем та шляхи їх розв’язання. Цікавий сценарій представили учасники Веснянської, Зеленоярської та Комсомольської шкіл. Також журі відмітило високий рівень виконавської майстерності екологічних агітбригад Веснянської та Степівської загальноосвітніх шкіл.

Окрім театралізованого виступу учасники конкурсу представили презентацію природоохоронної роботи.

За рішенням компетентного журі переможцем визнано агітбригаду «Веселка» Веснянської школи (керівник Ширяєва Ю.В.).

Друге місце посіли агітбригади «Джерело» Зеленоярської школи (керівник Коверко І.О.); «Еколог» Комсомольської школи (керівник Довбуш К.М.); «Шанс» Степівської школи (керівник Капелещук Л.І.).

Третє місце розділили агітбригади «Пролісок» Петровосолониської школи (керівники Гордієнко О.Ю., Гарагуля А.В.); та «Еколог» Ольшанської школи (керівник Самохвалова Л.І.).

Лауреатом конкурсу визнано агітбригаду «Сполох» Новоандріївської ЗОШ І-ІІ ступенів (керівник Білявська А.В.).

Агітбригада «Веселка» Веснянської школи взяла участь в обласному конкурсі екологічних агітбригад, де посіла третє місце.

Вітаємо наших учнів з заслуженою перемогою і пам’ятаємо:

Все на Землі потрібно берегти:

І птахів, й звірів, і оту тваринку,

Бо, врешті, ми – лише її частинка

Прошу вас тільки не забувати:

Кожна тварина варта любові

Кожного дня і кожну хвилинку

Оберігайте всяку звіринку

Тільки добра їм потрібно бажати

І намагайтеся не ображати.

Голова ради профспілки працівників освіти району, керівник гуртка «Юні журналісти» В.Г.Коганова

/Files/images/P2040055.JPG

Кiлькiсть переглядiв: 216

Коментарi